iGOM Logo

Megígérte - betartja

2018-08-26 11:56

Romanek Etelka polgármester még egy előző ülésen belengette a nagyközönségnek: mivel betegállománya idején az alpolgármester helyettesítette őt, ezért jutalmat javasol részére. Megígérte, be is tartja.

Információink szerint a testület elé augusztus 28-án egy olyan előterjesztés kerülhet, melyben Romanek Etelka Bánhidy László alpolgármester részére - mivel március 13-tól június 8-ig tartó (ez nagyjából ~3 hónap) táppénze alatt helyettesítette őt - hat havi, azaz bruttó ~1,88 millió forintnyi  jutalom kifizetésére tesz javaslatot a 2018-as év első félévére vonatkozóan.

Ezzel párhuzamosan a testület első napirendként a 2018-as költségvetés végrehajtásáról fog dönteni - ennek az előterjesztésnek a tartalmát ma még nem ismeri a nagyközönség.
Azonban sokat sejtet a helyzetről az, hogy a sajtónak megküldött meghívók szerint míg korábban az Aquasziget élményfürdő, most pedig a Port-Danube Kft elnevezésű Strigonium tagvállalat eladása is napirendre kerülhet...

2011. évi CXCIX. törvény (Kktv), 
225/H. § (1) A képviselő-testület határozatával jutalmat állapíthat meg a polgármesternek meghatározott időszakban végzett munkája értékelése alapján. A jutalom évi mértéke nem haladhatja meg a polgármestert megillető illetmény vagy tiszteletdíj hathavi összegét.

225/K. § (1) Ha e törvény eltérően nem rendelkezik, a polgármesteren az alpolgármestert, a megyei közgyűlés elnökét, alelnökét, a főpolgármestert, a főpolgármester-helyettest is érteni kell.


Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum