iGOM Logo

Újra folyik

2018-08-24 16:46

Már nem lehet száraz lábbal átsétálni a Kis-Dunán. Az Éduvízig munkatársai ma délelőtt az Árok utcai hídnál megszüntették a víz útját elzáró kőtorlaszt, emiatt több víz folyik be a Duna Prímás-szigeti mellékágába.

Egyúttal összegyűjtötték az alacsony vízállás következtében láthatóvá vált és még ott maradt szemetet. Az idei évben eddig kétszer  8 köbméter hulladékot sikerült a mederből és a rézsűkről összeszedni. Az elmúlt napok legnagyobb "fogása" egy kétszemélyes heverő volt.

A vízügyesek is közfoglalkoztatottak segítségével végzik a feladataikat, ott jártunkkor a tavalyi létszám töredékét láttuk csak, pedig munka lenne bőven és a terület sem kicsi.

A vízállás elllenőrzése mellett a vízminőség figyelése, és az egész védrendszer karbantartása a feladat.

A folyó melletti szilárd burkolatú rézsűk gyomtalanítása, a földből képzett gát oldalának, kaszálása, tetejének útként való használhatóságának biztosítása, stabilitásának figyelése, javítása, a folyamatos szemétgyűjtés mind hozzzá tartozik. Az esztergomi Szénrakodótól egészen Dömösig. Magas vízállás vagy árvíz esetén pedig szinte 24 órás a szolgálat.

Köszönjük Nekik!!!

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum