iGOM Logo
Szentmise a Bazilikában Szent Kinga szentté avatásának 20. évfordulója alkalmából

Július 13-án szombaton, délelőtt 11. órakor a Bazilikában emlékező szentmisét celebrálnak …

Futópályára nyert támogatást Esztergom

Tizenkét futópálya épülhet az ország tizenegy városában annak a szakmai programnak a…

Látogatási tilalom a Belvárosi temetőben

Az Esztergomi Kegyeleti Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy az esztergomi Belvárosi temetőben …

Sörfesztivál 2019 Esztergom

Itt a részletes program. Sörivóverseny is lesz.

Nemzetközi díjat nyert a Bartók-film

Nemzetközi díjat nyert a Bartók-film

03-26 20:58

A Chicagói Filmfesztiválon tüntették ki a Bartók Világversenyt reklámozó alkotást.Az alkotók közt találjuk Dobóczi Balázs operatőrt és Palovits Ildikó gyártásvezetőt, akik Esztergomban élnek, így az ő sikerük egy kicsit a város sikere is.

Fekete sikerek az  esztergomi erősember-világbajnokságon

Fekete sikerek az esztergomi erősember-világbajnokságon

03-26 19:50

A Világ Natúr Erősember Szövetség idén Magyarországon, Esztergomban rendezte meg a világbajnokságát, amelyen ifj. Fekete László és Fekete Miklós, mint címvédő indultak el. A szombati rendezvényen 24 ország képviseltette magát és a testvéreknek sikerült megvédeniük világbajnoki címüket - írja a kemma.hu.

Tombola felajánlásokat vár a Montágh

Tombola felajánlásokat vár a Montágh

03-26 18:49

Az iskola akadálymentesítésének érdekében rendez jótékonysági futást a Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola. A rendezvény tombolájához várnak most felajánlásokat a környékbeli vállalkozásoktól. Aki teheti, legalább egy megosztással segítse az iskolát!

Nemzeti emlékhellyé avatták az esztergomi Várhegyet és Vízivárost

Nemzeti emlékhellyé avatták az esztergomi Várhegyet és Vízivárost

03-25 17:20

Nemzeti emlékhellyé avatták az esztergomi Várhegyet és Vízivárost: az ezt jelképező sztélét, amelyet a Vármúzeum és a bazilika között állítottak fel, szombaton leplezték le ünnepélyes keretek között.

Ballonok a bazilika felett - video

Ballonok a bazilika felett - video

03-25 16:44

Ma reggel két óriási ballon emelkedett a levegőbe a Bazilika elől. Az erről készült fotósorozat diaporámáját most itt megtekinthetitek!

A nap kommentelője: István

A nap kommentelője: István

03-25 07:14

Még a hajnali hatot sem ütötte el az óra, amikor István szükségét érezte, hogy kifejtse véleményét. És milyen jól tette! Így egyből az övé lett a nap kommentje megtisztelő cím!

Esztergom is csatlakozik a Föld Órájához

Esztergom is csatlakozik a Föld Órájához

03-24 15:12

Esztergom is csatlakozik a Föld Órájához és a város március 25-én a kezdeményezés keretében lekapcsolja díszkivilágítását. 20 óra 30 perctől bárki csatlakozhat a világméretű akcióhoz.

1,7 milliárdos támogatásból újul meg a könyvtár - Tatabányán

1,7 milliárdos támogatásból újul meg a könyvtár - Tatabányán

03-24 11:17

Van ahol jobban lobbiznak mint Esztergomban. A központi költségvetés a tatabányai könyvtár modern, ökológiai szempontokat is figyelembe vevő tudásközponttá történő fejlesztéséhez 1.7 milliárd forint támogatást biztosít.

Testületi ülés beszámoló – 2017. március 23.

Testületi ülés beszámoló – 2017. március 23.

03-24 08:13

Több mint negyven napirendi pontot tárgyalt a képviselő-testület a március 23-i, rendes ülésén. A képviselők döntöttek többek között arról, hogy a szeptemberi rendes ülésre beterjesztik a parkolási rendelet módosítását, hogy 2018. első félévében ingyenes legyen a parkolás a város egész területén. Ezt követően pedig, a tapasztalatokat elemezve véglegesítik majd az esztergomi parkolási rendet. A több tucatnyi napirendi pont közül új utcanevekről és az IMCS melletti templomrom bemutatásáról döntött a testület.

2018 első félévében ingyenes lesz a parkolás Esztergomban

2018 első félévében ingyenes lesz a parkolás Esztergomban

03-23 16:58

Erős Gábor javaslatára 2018. első félévében próbaidőre ingyenes lesz a parkolás Esztergom városában. Fél év után felülvizsgálják a tapasztalatokat. Egyértelmű, hogy a népszavazási kezdeményezés hatására történik ez, amelynek költsége 10 millió tételt jelentene. A rendeletet szeptemberben fogják módosítani.

A volt Balassába költözhet a könyvtár

A volt Balassába költözhet a könyvtár

03-23 16:20

Az Esztergom Live oldalán méltatlanul kevés reakciót kapott a hír: a volt Balassa iskola épületébe költözhet a könyvtár. A régi Petőfi Sándor Kultúrház pedig újra visszakaphatja kulturház funkcióját.

Testületi ülés 2017.03.23.

Testületi ülés 2017.03.23.

03-23 14:00

Hamarosan kezdődik a testület ülése. Dönteni fognak például az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázaton való indulásról is. Akit érdekel a buli az az RTVE élő közvetítésén keresztül élvezheti!

Népszerű írásaink

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu