24. Magyar Kick-Box Világkupa Budapest

2018-05-23 21:53 4 hete < 3 perc

Idén pünkösd hétvégén került megrendezésre a 24. Magyar Kick-Box Világkupa Budapesten a BOK rendezvényközpontban (leánykori nevén SYMA Csarnok). A nevezők számát tekintve óriási érdeklődés övezte az eseményt, hiszen 37 országból érkeztek versenyzők Budapestre és a 247 egyesülettől összesen 2473 nevezés érkezett a szervezőkhöz.

Az óriási versenyzői létszámot felvonultató viadal 3 napig tartott és az esztergomi kick-boxosok mindhárom napon érdekeltek voltak.

A pénteki nyitónapon került sor a veteránok, a zöld öv alatti kezdők, illetve a csapatok mérkőzéseire. Az eseménydús és izgalmas nap végén 4 bronzéremnek is örülhettek a mieink. Bujalka Benedek a zöld öv alatti kezdő kategóriában, Nagy Ferenc és Bogár Mihály a veterán korcsopartban állhatott dobogóra, illetve a férfiak light-contact csapat küzdelmében a -74 kg-os és a +74 kg-os kategóriában is esztergomi csapat szerezte meg a bronzérmet. Előbbiben Kajtár Bence és Csorba Ádám (Zrínyi Miklós Kick-Box Akadémia Budapest), utóbbiban Jánosi Máté és Vígváry Viktor szerepelt.

A szombati napon zajlottak a point-fighting szabályrendszer küzdelmei, ahol egyetlen versenyző képviselte a csapat színeit és nem is akárhogyan. Káli Lujza a gyerek korcsoport (8-9 évesek) +32 kg-os kategóriájában 16-os tábláról indulva 4, köztük két magyar, egy horvát és egy brit nemzetiségű ellenfelet legyőzve nyerte meg a Világkupát és állt fel a dobogó legfelső fokára.

A vasárnapi zárónapon következtek a light-contact és kick-light mérkőzések, az Esztergomi Kick-Box SE ezen a napon képviseltette magát a legnagyobb létszámban, hiszen ezek a csapat fő szabályrendszerei. A legeredményesebb esztergomi Vígváry Viktor lett, aki a junior light-contact és kick-light aranyérme mellé a felnőtt kick-light mezőnyben egy bronzérmet is nyerni tudott. Magyar Szabolcs és Kajtár Bence szintén juniorként tudtak bronzérmet szerezni a felnőttek mezőnyében, mindketten rutinos és kemény ellenfelekkel szemben. Bence emellett saját korcsoportjában is brillírozott és ezüstérmet szerzett. A cadet 2-es korosztályban Kána Koppány kick-light-ban nyert bronzérmet, Baráth Albert Károly pedig mindkét szabályrendszerben a döntőig verekedte magát és gyűjtött be két ezüstérmet.

A már említett junior versenyzőink mellett Jánosi Máté és Kis Balázs indultak a felnőttek mezőnyében, Máté light-contacban, Balázs pedig kick-light szabályrendszerben lett bronzérmes és állhatott dobogóra. A csapattal tartott még Tóth Dénes és Farkas Botond, akik a cadet 1.-es korcsoportban versenyeztek. Elsőízben vettek részt komoly nemzetközi tornán és annak ellenére, hogy nem szereztek érmet kiválóan helyt álltak.

Egy sikeres Világkupa végén az Esztergomi Kick-Box SE versenyzői összesen 3 arany, 3 ezüst és 11 bronzérmet vihettek haza.

 

(Akik a csapatképről hiányoznak: Káli Lujza, Bujalka Benedek, Tóth Dénes, Farkas Botond, Bogár Mihály és Nagy Ferenc)

Ez is érdekelhet


Panaszkönyvünkből:
Parkolóhelyek felfestése, szabálytalan parkolás megakadályozása

Problémát, hiányosságot látsz a városban? Lenne egy jobbító ötleted? Oszd meg velünk!
panaszkonyv.igom.hu

Ne hagyd ki!

Itt vannak a 2017-es év városházi jutalmai

Alapvető vélekedés, hogy a közszférában a fizetések rosszak. Mi a 2017-es jutalmak…

789.650,-Ft

Pályázati pénzből adták ki az Esztergomi Újságot.

Közel 8 milliárd sorsára derült fény

Végre felkerült a város honlapjára az Üvegzsebbe tartozó 5 millió forint feletti…

Mihez asszisztál a kommunikációs asszisztens?

Valamikor tavasszal új import szakembert szerzett be a városháza a Kiskunság homokos…

1,3 milliárd forinttal csökkentették a Strigonium Zrt. alaptőkéjét

Még júniusban határozott a testület arról, hogy a múltbéli veszteségek rendezése miatt a…

A városházi sajtós szerint a Bástya-parkoló a bazilikánál található és aszfalt borítású...

A címben található dolgok akár viccesek is lehetnének, azonban ez a kőkemény valóság. Ez…

Tisztázná az önkormányzati bérlakások helyzetét a Jobbik

Közérdekű adatkérés keretein belül próbál a Jobbik tisztán látni az esztergomi…

Legújabb írások!

Az istálló az új Zöldház

Romanek Etelka mindig meg akar menteni valamit. Elég nagy kár, hogy nem a Fürdő szállót vagy…

Nyugdíjba vonult Bodrogai Sándor

Nyugdíjba vonult Bodrogai Sándor, az Esztergomi Városi Polgárőr Egyesületvezetője, akinek a…

Itt a 2018-as Múzeumok Éjszakája teljes programja

2018. 06. 23. Múzeumok Éjszakája - itt a teljes esztergomi programválaszték!

Itt is érdemes körülnézni

ESZTERGOM honlapja Szeretgom InfoEsztergom RTVE Hídlap Hello Esztergom EsztergomKépek Esztergomi Képeslapok Esztergom-anno