szántazeke

Mihez asszisztál a kommunikációs asszisztens?

2017-09-25 11:53 3 hónapja VÉLEMÉNY 5 perc
HIRDETÉS

Valamikor tavasszal új import szakembert szerzett be a városháza a Kiskunság homokos halmairól. Hogy miért nem sikerült esztergomit találni a város kommunikációjára, azt senki sem tudja, azonban a kommunikációs csodalényünk munkássága a Fidesz szempontjából igencsak érdekes. 

Romanek Etelka valamiért igencsak vonzódik a Kiskunság szakembergárdájához. Hisz a jegyzőnk, a kabinetfőnök-helyettesés immáron a város kommunikációs asszisztense is erről a tájegységről került Szent István városába. Természetesen azonnal járt mindenkinek az önkormányzati bérlakás is, de ez lenne a legkisebb probléma.

Egy esztergomi előterjesztésen két kiskunsági aláírás!

A városházi kommunikációt segítő Paprika Tamás facebookos munkásságáról már írtunk ezen oldalon, itt mindenki felidézheti azokat a szép mondatokat, amelyben a mi pénzünkből fizetett kommunikátor arról álmodozik például, hogy ezer TEK-es visszafoglalhatná simán Kárpátalját... 

De ne álljunk meg itt! A fiatalember a facebookon bőszen tolja az "Esztergom Újság" nevű lapját, amely a jelenleg a Zöld-Út Kft kiadásában működő városi újság nevét bitorolja. 

Hogy miképp lehetséges ez, azt nem tudja senki, egy azonban bizonyos: Romanek Etelkát nem zavarja a névbitorlás, hisz lájkolója az oldalnak. 

Pedig a jegyző még tavasszal azt nyilatkozta: "Nincs köze hivatalosan sem az esztergomi önkormányzatnak, sem a polgármesteri hivatalnak az "Esztergomi Újság" című Facebook oldalhoz."

Amikor szeptember elején egy alig burkolt támadás érte a város honlapján az esztergomi parkolási rendszert üzemeltető városi céget és a Fidesz frakciót,

 akkor döntöttem el, hogy kicsit mélyebbre ások a kommunikációs asszisztensünk korábbi munkásságában. 

Az amúgy pártonkívüli és az MDF egykori országgyűlési képviselő jelöltje, aki mellette "civil" is, Kiskunhalason boldogította korábban a hírekre éhes médiafogyasztókat, a kilencvenes évek végét idéző látványvilágú és technikai megoldású tvhalas.hu weboldalon keresztül.

Az oldal a helyi hírek közlése mellett erőteljes rendszerkritikát is megfogalmaz, fő célpontjai a kiskunhalasi polgármester (Fidesz-KDNP) és Bányai Gábor országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) voltak.

Az esztergomi munka megkezdése előtt, idén tavasszal is még ezekről szóltak a kiskunhalasi "hírek".

Csak néhány jellemző példa:

Gyovai István mellett váratlanul alpolgármester lett a Fülöp-fiúból, úgy, hogy a "nászt" Bányai Gábor szentesítette saját békepolitikájának keresztényszocialista jelszavával.  - idézet innen.  2016.01.12.

 

Holott a helyi választások befolyásolására igen csekély hatása van a hagyományos médiumoknak, hisz sokkal magasabb nézettségi számokat tudott produkálni pl. a fülöpös földügyek megosztásával a 2 magánportál, mint a semmiről nem szóló fizetett szócsö.  - innen. 2016.02.25.

 


Még a mellékutakat sem újították fel 3 év alatt, holott Bányai Gábor már 2012 óta a  Fidesz városi, választókerületi politikai megbízottja és színre színt húztak a választók 2014-ben itt helyben is. ( ... ) Hisz nagyon nehéz már most is felmutatni bármit az elmúlt 5 évből, ami a nevükhöz fűződik néhány személy és ablakcserén kívül. Lehet, hogy alaposan ki kellene inkább 
szellőztetniük a pártot, s a huzattal megszabadulniuk a súlytalan léggömböktől? Elvégre nem minden városnak van minisztere vagy államtitkára, de mégis fejlődnek. ( ... )  A süllyedő hajókról a hordós terheket szokták kidobni, a kapitány nélküli bárkákon pedig tilos vak kormányossal navigálni.
- innen. 2017.03. 10.


 

Bányai településén nappal is be kell már zárkózni? - innen. 2016.02.22.

Az érintett célpontokat (szerencsére) nem ismerem, de talán ez a néhány kiragadott példa is jól mutatja az esztergomi városháza kommunikációs asszisztense, ha másban nem is, de a fideszesek ekézésében igen nagy tapasztalatokra tett szert Kiskunhalason és környékén. 

De most Esztergomban vagyunk. Ahol ez épp az alábbi képen látható a felállás és a napokban szólította fel a Fidesz-frakció (Völner Pál ogy. képviselővel egyetértésben )a város (kiskunsági) jegyzőjét egy eltitkolt dokumentum nyilvánosságra hozatalára. 

Azonban ezután nem lehet nem feltenni a kérdést: mi a francot keres ez az ember az önmagát überfideszesnek valló Romanek Etelka környékén? Talán - ahogy a jelek is mutatnak rá - az a feladata, hogy próbálja szétverni az esztergomi Fidesz-frakciót és a városházi vagyonkezelő holdingot

Ehhez a mostani próbálkozásai elég gyermetegre sikerültek, még akkor is, ha jómagam is kaptam a támadásaiból. 

Kinek jó ez és vajon mi vár a 2018-as országgyűlési választásokon induló fideszes jelöltre egy esetleges nézetkülönbség esetén? 

Esztergomban jelenleg viszonylagos béke van. Mindenki aki emlékszik még a Meggyes és Tétényi-korszakokban tapasztalt háborús helyzetekre, biztosan egyetért azzal, hogy normális ember a háta közepére sem kívánja azokat az időket idéző állapotokat. Azonban ezt a békét most (ismét) a városházára hozott, Esztergomot és a helyi viszonyokat csak az utikönyvekből ismerő emberek próbálják meg kikezdeni. Megállítani őket Romanek Etelka felelőssége. Addig amíg nem lesz késő. 

Bejó

 

* Tévedtem, a kabinetfőnök-helyettes nem kiskunságról származik, hanem a facebook adatlapja szerint szegedi. A tévedésért ezerbocs! 

Ez is érdekelhet

Ne hagyd ki!

Mihez asszisztál a kommunikációs asszisztens?

Valamikor tavasszal új import szakembert szerzett be a városháza a Kiskunság homokos…

1,3 milliárd forinttal csökkentették a Strigonium Zrt. alaptőkéjét

Még júniusban határozott a testület arról, hogy a múltbéli veszteségek rendezése miatt a…

A városházi sajtós szerint a Bástya-parkoló a bazilikánál található és aszfalt borítású...

A címben található dolgok akár viccesek is lehetnének, azonban ez a kőkemény valóság. Ez…

Tisztázná az önkormányzati bérlakások helyzetét a Jobbik

Közérdekű adatkérés keretein belül próbál a Jobbik tisztán látni az esztergomi…

A városháza hallgat a 17 milliárdos fejlesztésről

Egyre érdekesebben alakul a városházi kommunikáció. Most épp őrületes csend van 17…

Olvasóink elbontanák a főterünket csúfító borzalmat

Megkérdeztük olvasóinkat, hogy mi a véleményük a városunk főterét évek óta csúfító…

Igaz emberségéről tett tanúbizonyságot Esztergom polgármestere

A Jobbik két levélben is megpróbált információkat kérni a polgármester asszony ourémi…

Kánikulában nem szabad sajtóközleményt kiadni!

Legalábbis elolvasva a Városháza tájékoztatóját a legutóbbi ülésről, erre a…

HIRDETÉS

Népszerű írások

Gyönyörű drónvideón a téli Esztergom - ezt látnod kell!

Egy gyönyörű drónvideóval jelentkezett a dronegom.hu youtube csatorna! Ezt mindenkinek látni…

A DK sem lelkesedik az egy jelöltes megoldásért

Megkaptuk Vadai Ágnes válaszát.

Ők indulnak áprilisban

Íme az eddig megismert jelöltek az áprilisi parlamenti választásokra.

A Jobbik elutasítja Cserép János kezdeményezését

Kevesebb mint egy nap alatt megbukott Cserép János azon kezdeményezése, hogy egyetlen…

Az LMP elképzelhetőnek tartja az együttműködést a választásokon

Az LMP eddig az egyetlen párt amely elképzelhetőnek tartja az ellenzéki együttműködést a…

Legújabb írások!

Az LMP elképzelhetőnek tartja az együttműködést a választásokon

Az LMP eddig az egyetlen párt amely elképzelhetőnek tartja az ellenzéki együttműködést a…

A DK sem lelkesedik az egy jelöltes megoldásért

Megkaptuk Vadai Ágnes válaszát.

A Jobbik elutasítja Cserép János kezdeményezését

Kevesebb mint egy nap alatt megbukott Cserép János azon kezdeményezése, hogy egyetlen…

HIRDETÉS

Itt is érdemes körülnézni

ESZTERGOM honlapja Szeretgom InfoEsztergom RTVE Hídlap Hello Esztergom EsztergomKépek Esztergomi Képeslapok Esztergom-anno
HIRDETÉS